Cele mai noi articole

Destinul prinde forma in momentul in care iei o decizie

Destinul prinde forma in momentul in care iei o decizie

Scrie pentru noi

Viata insasi reprezinta un miracol. Ne nastem, traim si murim in aceasta lume, avand la dispozitie ani sau zeci de ani in care invatam, ne dezvoltam ca indivizi si lasam in urma in masuri diferite, cate ceva.

Anthony Robbins a spus ca „Destinul prinde forma in momentul in care iei o decizie”, insa cati dintre noi suntem cu adevarat constienti de deciziile pe care le luam? La prima vedere o sa credeti cu totii ca suntem perfect constienti de fiecare decizie, de fiecare miscare si de fiecare actiune pe care o facem. Cu toate astea, daca analizam motivele care au stat in spatele luarii deciziilor noastre, vom observa ca drive-ul sau motivatia de cele mai multe ori a constat intr-un factor extern care nu a tinut de propria noatra Fiinta, ci mai degraba de dorintele sau de actiunile tertelor persoane asupra noastra.

 

Viata celor mai multi dintre noi se desfasoara liniar, cu aceste trei mari „varfuri” descrise mai devreme: nastere – viata – moarte. Ce se intampla intre nastere si moarte ne defineste ca oameni.
In momentul de fata, omenirea este din ce in ce mai axata pe lucrurile materiale si traim cu impresia gresita ca suntem perfect constienti de cum anume decurge viata noastra, si, mai mult decat atat, credem ca detinem controlul complet asupra acesteia. In realitate, angrenarea in material nu face altceva decat sa ne indeparteze din ce in ce mai mult de Fiinta noastra autentica, de Sinele nostru.

 

Imaginati-va ca observati o sala plina de oameni ce urmaresc un film la cinematograf – pe un ecran sunt proiectate imaginile, iar oamenii din sala sunt observatorii a ceea ce se intampla pe ecranul respectiv. Avem trei mari „pioni”: ecranul, imaginile proiectate si privitorii din sala. Daca este sa privim lucrurile din punct de vedere ezoteric, ecranul reprezinta Fiinta noastra, imaginile proiectate – stimulii/sentimentele, iar privitorii – egourile/identitatile noastre gresite. Singurele reactii din sala de cinematograf sunt obtinute de la privitori (ego-urile noastre). Ecranul nu reactioneaza in niciun fel, indiferent de proiectie (aici salasluieste Fiinta noastra, Sinele autentic). Asadar, pentru a „dizolva” orice fel de gand sau emotie, trebuie sa ne aducem aminte cine suntem cu adevarat in loc sa ne identificam cu personalitatea noastra.

 

Este un lucru binecunoscut ca oamenii au fost condusi si manipulati de mii de ani prin frica. Frica este unul dintre cele mai puternice sentimente negative. Practic, daca ne lasam condusi de frica, nu vom face altceva decat sa fim marionetele unui stimul extern care nu are nimic de-a face cu Fiinta noastra. Omul in esenta este o Fiinta constienta, pura, dezgolita de sentimente negative precum dorinta de a avea, ura, invidia, s.a.m.d.

 

Pentru a putea lua decizii constiente si pentru a reusi sa fim intr-adevar proprii modelatori sau creatori ai destinului nostru, trebuie sa fim perfect constienti de Sinele nostru si de motivatia alegerilor noastre.

 

Asadar, in incercarea de a deveni mai buni, trebuie sa nu uitam un alt lucru foarte important: singura persoana cu care suntem in competitie suntem noi insine.

 

Pentru a putea detine controlul in ceea ce priveste propriul nostru destin trebuie mai intai sa fim perfect constienti de noi, de lucrurile care ne inconjoara. Nu consider ca suntem prizonierii propriului destin, asa cum spun unii. Suntem prizonierii propriilor minti. Mintea este cea care ne limiteaza, care ne traseaza linii directive, care ne impiedica sa facem anumite lucruri pentru ca „nu putem” sau de teama ca vom esua. Aceasta neputinta provine tot din frica – de cele mai multe ori este vorba de frica de a esua. Va promit ca in cele ce urmeaza vom trata separat si aceasta tema, a fricii si a sentimentelor negative 🙂

 

Pe masura ce inaintezi in viata, drumul tau te conduce catre diverse intamplari si incepi sa ai diverse experiente care te vor ajuta sa intelegi mai usor de ce esti aici si care este de fapt scopul tau. Cand incepi sa iei decizii constiente, abia atunci poti spune ca detii fraiele propriului destin!

 

Sharing is caring...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Comments

comments

Maria Victoria Negru

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.