Cele mai noi articole

Mintea subconstienta si sincronicitatea

Mintea subconstienta si sincronicitatea

Scrie pentru noi

Mintea subconstienta este acea minte ascunsa care exista in fiecare dintre noi. Ea interpreteaza si actioneaza asupra gandurilor predominante care exista in mintea rationala si constienta. Rolul subconstientului este acela de a atrage circumstante si situatii care reflecta Universul tau interior.

Ca sa intelegi cum functioneaza si cum relationeaza mintea subconstienta si mintea rationala pentru a crea realitatea, voi folosi o simpla analogie:

Mintea subconstienta este ca un sol fertil care va accepta orice samanta (gand sau emotie) vei alege sa sadesti acolo. Tiparele tale mentale si convingerile pe care le ai reprezinta semintele pe care le cultivi in mod constant in subconstientul tau, si vor produce viata pe care alegi sa o traiesti prin ceea ce ai plantat. De aici si zicala: „vei culege ce ai semanat”.

Mintea constienta este asemenea unui gradinar. Ea este responsabila sa alega ceea ce vrei sa cultivi si sa dezvolti in proriul tau subconstient si, prin urmare, in propria ta viata. Din pacate, foarte multi oameni nu sunt stiu ce inseamna acest rol de gradinar al mintii si ce presupune aceasta responsabilitate. Astfel, dam voie inclusiv acelor ganduri si convingeri negative sa prinda radacini in subconstientul nostru si sa se dezvolte, reflectandu-se ulterior in plan fizic.

Mintea subconstienta nu va discrimina, nu va judeca si nu va cenzura.

Ea poate manifesta succes, abundenta si sanatate sau, la fel de usor, esec, boala sau necaz. Subconstientul va reproduce ceea ce i-a fost impregnat prin emotii si tipare mentale indiferent daca acestea sunt pozitive sau negative. Subconstientul nu evalueaza lucrurile la fel ca mintea rationala.

SINCRONICITATEA

In momentul in care intelegi faptul ca subconstientul este capabil sa iti deschida toate drumurile catre ceea ce iti doresti sau ai nevoie, si incepi sa lucrezi zilnic asupra acestui aspect proiectand si cultivand ganduri sau imagini cu ceea ce doresti sa atragi in viata ta, vor incepe sa se manifeste tot felul de sincronicitati favorabile.

Aceasta coordonare dintre mintea rationala si cea subconstienta iti va scoate in cale oamenii si conjuncturile potrivite pentru indeplinirea obiectivelor tale. „O mie de maini nevazute”, cum le numea Joseph Campbell, vor veni in ajutorul tau.

Unii sceptici numesc sincronicitatea coincidenta sau noroc, insa este intelept sa privesti si sa intelegi dincolo de aceste „intamplari fericite”. Stii deja ca nimic in viata nu este intamplator. Este pur si simplu manifestarea legilor Universale pe care le „pui in miscare” prin ceea ce alegi sa gandesti.

Fizica moderna vede acum Universul ca pe o vasta si inseparabila retea de activitati dinamice. Nu numai ca Universul este viu si intr-o continua schimbare, dar totul in acest Univers relationeaza si se influenteaza reciproc intr-un fel sau altul, primind sau emanand energie de o anumita frecventa. Toti suntem unul, toti suntem parte dintr-un intreg – ceea ce misticii sustineau de mii de ani, acum poate fi afirmat si de catre stiinta.

Tot ceea ce te inconjoara – peretii camerei, scaunul pe care stai, evenimentele care ti se intampla reprezinta vibratie si energie. Gandurile, de asemenea, inseamna vibratie si energie. Cand devii constient de aceste lucruri, ai la indemana o unealta avantajoasa pe care o poti accesa si folosi.

Traim intr-o perioada in care legile fizicii si cele ale mintii sunt mult mai bine intelese. In urma cu niste ani, parea incredibil sa afirmam ca ne putem crea realitatea folosind aceste legi Universale si puterea gandului. Acum, odata cu noile descoperiri stiintifice, nu numai ca stim cum sa facem acest lucru dar putem intelege si de ce anume functioneaza. De fapt, cand stai un pic si te gandesti ca suntem cu totii conectati, cum ar putea sa nu functioneze :)?

Sursa articol: www.learnmindpower.com

Sharing is caring...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Comments

comments

sylvia

No Comments

Leave a Comment

ten − 4 =