Cele mai noi articole

O relatie sanatoasa presupune respect, incredere, timp si rabdare

O relatie sanatoasa presupune respect, incredere, timp si rabdare

Scrie pentru noi

Dupa cum spuneam si in articolele anterioare, relatiile interumane au devenit din ce in ce mai dificile in zilele noastre. Sunt multe cauze care contribuie la aceasta stare de fapt si multe dintre aceste cauze salasluiesc chiar in noi.

O relatie sanatoasa se bazeaza pe doi piloni extrem de importanti: respect si incredere. Timpul insa este absolut necesar pentru a consolida relatia, iar rabdarea vine in sprijinul timpului si sustine ideea ca nimic nu vine de-a gata si ca lucrurile durabile necesita timp. Pana sa ajungem sa vorbim despre iubire (daca vorbim de relatiile de dragoste), orice alta relatie sanatoasa este construita pe acesti doi piloni.

Respectul este o forma prin care un individ nu doar ca il respecta pe cel din fata lui, ci se respecta pe el insusi in primul rand. Parerea mea este ca atunci cand spui adevarul (de exemplu), nu faci altceva decat sa te respecti pe tine, ca fiinta matura si responsabila. Oamenii mint datorita insecuritatii lor. Mint pentru ca stiu ca ceea ce fac nu concorda cu ceea ce persoana de langa ei ar putea accepta. Astfel, in locul autenticitatii ei proiecteaza o imagine care nu le apartine, iar aceasta nu face altceva decat sa vanda si sa promoveze o minciuna si mai mare care indubitabil ii va dezamagi si rani pe cei din jur mai devreme sau mai tarziu.

Increderea in fortele proprii atrage dupa sine o serie de alte atribute necesare unei relatii sanatoase. Un om increzator in el insusi va avea automat incredere in deciziile pe care le va lua, decizii pe care si le va asuma si cu care va fi impacat. Un om increzator va sti ca intotdeauna are de ales, iar alegerile pe care le va face vor fi in armonie cu telurile sale. Increderea pe care o ai intr-o alta persoana se construieste in timp. Daca esti increzator in tine insuti, vei sti ca la drum nou nu trebuie sa pleci cu frica. De asemenea, nu cred ca trebuie sa te arunci nici cu capul inainte, ci trebuie mereu sa cantaresti tot ce ai la dispozitie si sa iei intotdeauna deciziile pe care le simti a fi corecte atat fata de tine, cat si fata de cei din jurul tau.

Din pacate nu mai avem si nu mai vrem sa avem timp pentru a ne gandi la noi, la cei din jurul nostru, la lucrurile care sa ne bucure sufletele. Judecam aparentele si rasfoim cartea numita „viata” doar pentru a ne uita pe ilustrate. Nu mai vrem sa aprofundam si ne zbatem in tristetea superficialitatii, pentru a concluziona in cele din urma ca suntem nefericiti si nu stim de ce. Raspunsurile nu le detine nimeni altcineva in afara de noi insine.

Sharing is caring...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Comments

comments

Maria Victoria Negru

No Comments

Leave a Comment

eleven + five =