Cele mai noi articole

Barbatii isi doresc femei inteligente, iar femeile… barbati inteligenti

Barbatii isi doresc femei inteligente, iar femeile… barbati inteligenti

Scrie pentru noi

In ultima perioada din ce in ce mai multi oameni isi doresc parteneri cu un nivel al IQ-ului situat peste medie. Ma intreb insa altceva…sunteti capabili sa aveti langa voi o astfel de persoana?

Luam exemplul unei persoane singure si aparent disponibile. Acea persoana, in mod teoretic, are un ocean de posibilitati din care sa aleaga. Tu ce cauti la partenerul tau? Inteligenta? Mh, e discutabil. De ce? Pentru ca atunci cand intalnesti persoana aia cu inteligenta peste medie, vei avea de-a face totodata si cu o personalitate puternica. Esti sigur(a) ca vrei asta? Poti oare sa intampini sau sa preintampini tot pachetul cu care vine persoana respectiva?

Un om care gandeste este automat un om curios, iar curiozitatea este semn de inteligenta. Un om inteligent nu va fi niciodata plafonat, ci va dori sa detina informatii. Informatia inseamna putere.

Un om puternic este un om cu principii si valori morale la care tine foarte mult. Important este sa fie si flexibil. Nu imi spuneti ca un om inteligent poate fi inflexibil. Inflexibilitatea vine ca urmare a angrenarii unor bariere impuse sau auto-impuse, iar barierele astea eu le mai numesc „ochelari de cal”. Lipsa acelor bariere este zugravita de termenul „open-minded”, utilizat complet gresit de multi dintre noi.

Cand va doriti langa voi o persoana inteligenta sunteti absolut siguri ca detineti calitatile morale pentru a putea avea o astfel de relatie? Pe un om inteligent nu poti sa il controlezi si nici nu poti sa il minti. O astfel de persoana (femeie sau barbat) te va alege pe tine pentru ca sunteti pe aceeasi lungime de unda, pentru ca sunteti compatibili si pentru ca atunci cand va face acea alegere, o va face constient si asumat. Asta inseamna (cel putin teoretic sau intr-o situatie ideala) ca ea sau el te va alege pe tine si te va trata cu respect si cu moralitate.

Dar ti-ai pus oare problema daca tu esti capabil sa oferi aceleasi lucruri persoanei respective? Esti capabil(a) sa intri intr-o relatie cu o femeie inteligenta sau cu un barbat inteligent stiind ca jocurile mentale iti vor fi demontate si ca minciunile (fie ele si cele prin omisiune) vor fi demascate fara a se face vreun efort? Esti sigur ca asta iti doresti? Poti oferi sinceritate, incredere, respect, moralitate?

Daca bifezi toate cele de mai sus, felicitari, vei fi fericitul castigator al unei relatii cu o persoana cu inteligenta peste medie. Daca nu, mai asteapta si multumeste-te cu un IQ mediocru si cu linistea, pacea si confortul unei relatii de nivel mediu.

Relatiile cu oameni inteligenti sunt simple si totodata complicate, pentru ca oamenii inteligenti stiu ce vor si mai ales de ce si cum. Totodata, e greu sa tii pasul cu acestia pentru ca nu vor ezita sa se retraga cu prima ocazie cu care atitudinea ta nu se coreleaza deloc cu cerintele lor.

Sharing is caring...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Comments

comments

Maria Victoria Negru

1Comment
  • irina/ 03.02.2017Răspunde

    Interesant articol…insa din pacate, unele specii sunt pe cale de disparitie…sper sa nu-mi sara toata lumea in cap datorita acestui articol.

Leave a Comment

ten − 4 =