Cele mai noi articole

Fila de jurnal – Zambeste si mergi mai departe

Fila de jurnal – Zambeste si mergi mai departe

Scrie pentru noi

Ei bine, revin la blogul meu drag dupa 10 zile in care toate planurile, proiectele si obiectivele au fost amanate iar atentia si energia indreptate catre Romania. Ultimele zile nu au fost neaparat despre o dezvoltare personala ci despre o dezvoltare colectiva, a tuturor romanilor. Pur si simplu nu am mai putut viziona sau citi materiale pe care sa vi le transmit aici, pe site.

Este nevoie insa si de momente de respiro in care sa ne putem detasa; momente in care este bine sa ne indreptam atentia catre interiorul nostru pentru a ramane centrati pe lucrul cu noi insine, pe analiza si introspectie, dincolo de dialogul social care devine din ce in ce mai pestrit in aceste zile. Daca vrem sa schimbam ceva in lume, este necesar sa incepem cu propria persoana. Iar eu nu vreau sa uit care este „scopul” acestui jurnal.

Inceputul anului nu a fost cel la care m-am asteptat. Poate si din cauza faptului ca…… am avut asteptari. Luna ianuarie a venit pentru mine cu „resturi” de energii stagnante, blocate, franturi de lectii nerezolvate si mi-a pus pe tapet tot bagajul emotional care ocazional imi mai striveste aripile. „E ceva in aer” imi spunea o prietena zilele trecute, caci foarte multi dintre cei cu care am vorbit s-au confruntat cu diverse astfel de stari.

Cu toate acestea, a exersa recunostinta si non-judecata este cel mai frumos cadou pe care ni-l putem face in aceasta perioada. Sa fim blanzi cu noi insine in acest inceput de an. Sa nu uitam ca fiecare dintre noi are o structura sufleteasca si emotionala diferita si fiecare dintre noi percepe altfel realitatea – fiecare are ritmul sau unic de vindecare si dezvoltare interioara.

In ultimii ani, dupa atatea cursuri, workshopuri si formari, am ajuns la concluzia ca absolut toate raspunsurile pe care le cautam cu privire la noi insine se afla in interiorul nostru. Toate elementele teoretice sau practice facute la cursuri reprezinta doar un ghid in descoperirea propriilor raspunsuri si solutii.

Cu toate ca am parcurs un drum foarte lung catre autocunoastere si intelegere a mintii, emotiilor si spiritului, exista momente in care tiparele trecutului ma mai apuca de-un picior si ma trag un pas mai in spate. Pana la urma, sunt si eu om :). Insa, in ciuda acestor piedici, imi mentin decizia de a merge inainte pe acest drum minunat. Caci proiectul cel mai important al fiecaruia dintre noi ar trebui sa fie propria persoana. Si nu spun asta intr-un sens egoist ci ma refer la datoria fiecaruia de a cauta sa inteleaga Legile Universului in care traim – ce inseamna o detoxifiere emotionala, o igiena mentala – si de a descoperi ce inseamna sa traiesti autentic, dincolo de tipare.

Intr-o viata de om incap alte 100 – un infinit de amintiri, franturi de suflete, senzatii; oameni care vin si pleaca…. Suntem suma experientelor traite, a oamenilor care ne-au modelat inima si mintea. Intr-o lume cu posibilitati infinite este minunat de stiut ca decizia iti apartine in totalitate.

Nu uita – indiferent incotro se indreapta drumul pe care esti acum, poti oricand sa iti schimbi destinatia inspre ceea ce doresti de la viata. Indiferent de cate ori te-ai abatut de la drumul tau spre fericire, intotdeauna vor exista resurse pentru a reveni si a continua. Trebuie doar sa iti doresti cu adevarat si sa decizi care este pasul urmator.

Vreau ca anul 2017 sa fie pentru mine unul mai putin teoretic si mai mult practic. Pentru ca este vremea sa aplic cu mai multa daruire tot ceea ce am invatat pentru a-mi putea depasi limitele. Pentru ca stiu si simt ca mai este doar un pas pentru a ma putea desprinde de vechea structura interioara iar acel pas nu consta in „a sti ce este de facut” ci in „a face ceea ce stii ca este de facut”.

Abia astept sa ma reintorc la meditatii, la cursurile de yoga, la cartile mele, la tot ceea ce ma tine ancorata pe drumul meu. Jurnalul unui scop continua, de fapt, abia acum incepe cu adevarat atat pentru mine dar sper ca si pentru multi dintre voi.

In final, va las o piesa care mie mi-a inseninat multe zile in aceasta viata : Michael Jackson – Smile 🙂

Sharing is caring...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Comments

comments

sylvia

No Comments

Leave a Comment

17 − one =