Cele mai noi articole

Totul despre chakre – partea 1

Totul despre chakre – partea 1

Scrie pentru noi

Chakrele fac parte din anatomia Campului Energetic de Lumina. Doar pentru ca rinichii au fost numiti astfel de catre europeni, nu inseamna ca rinichii sunt exclusiv europeni. In mod similar, chakrele nu sunt exclusiv hinduse. Fiecare fiinta vie are chakre. Greierii au, caprioarele au, la fel şi veveritele si oamenii. Pana si copacii au chakre.

Chakrele animalelor sunt dispuse de-a lungul coloanei, la fel ca in cazul oamenilor. Pe de alta parte, chakrele unui copac sunt mobile, pentru ca acestuia ii lipseste coloana vertebrala. Poti scana suprafata unui copac, folosindu-ti mainile. Atunci cand ai o senzatie de gadilitura, care indica prezenta unei chakre, cuprinde locul acela cu ambele maini (chakrele au dimensiunea unei mingi de baschet). Miscandu-i cu blandete chakra, pentru a o alinia cu una dintre chakrele tale, te poti conecta energetic la acel copac.

Prin chakrele noastre primim impresii despre lume si percepem iubirea in inima noastra.

Sexualitatea, frica si pericolul sunt percepute mai jos de ombilic (cea de-a doua chakra) si in chakra din dreptul fruntii (cea de a sasea). Intr-o situatie dezagreabila, cea de-a doua chakra poate intra in spasme si putem simti un gol in stomac. Din experienta de netagaduit a sentimentelor resimtite prin centrul inimii, am ajuns sa asociem iubirea cu inima, sau sa spunem ca avem inima franta, atunci cand suntem tristi.

In traditiile estice, exista presupunerea ca chakrele sunt continute in corpul uman. Pentru saman, insa, chakrele se extind, din ele pornind fire luminoase sau huaska, ce depasesc limitele corpului, conectandu-ne la copaci, rauri si paduri. Aceste fibre luminoase se extind pana in locurile in care ne-am nascut si traim, cuprinzand si istoria noastra personala si destinul.

Daca traditia hindusa descrie sapte chakre, samanii percep alte doua aditionale: cea de-a opta chakra, aflata deasupra corpului luminos, dar in cadrul Campului Energetic de Lumina, cunoscuta sub denumirea de wiracocha, sau sursa a sacrului si cea de-a noua chakra, in afara corpului, una cu toata Creatia si situata in nemarginire, in lumea Spiritului, cunoscuta drept causay, punctul Creatiei nemanifestate – nemarginirea.

Chakrele sunt organele Campului Energetic de Lumina. Sunt discuri rotitoare, cu guri mari, care se invart la cativa centimetri in afara corpului, prin care isi extrag combustibilul radiant, stocat în corpul luminos, pentru a ne hrani spiritual, emotional si creativ.

Varful ingust, de forma unei palnii, este prins chiar de coloana vertebrala. Chakrele ii transmit sistemului nervos informatiile despre traume si dureri trecute, pastrate in inregistrarile Campului Energetic de Lumina. Chakrele informeaza sistemul nostru neurofiziologic, influentandu-ne starea emotionala si fizica. Ele se conecteaza, de asemenea, la glandele endocrine care regleaza intregul comportament uman.

Acum să ne familiarizam mai bine cu fiecare centru energetic, incepând cu chakrele inferioare.

1. Chakra radacina – MULADHARA ( culoarea rosu ) se afla la baza coloanei vertebrale si este poarta catre Mama Pamant si catre feminitate. Cand pierderea sufletului are loc la nivelul primului centru, este posibil sa va simtiti ca niste orfani, lipsiti de protectie si abandonati. Incepeti sa nu mai aveti incredere in ceilalti si sa va cautati siguranta in lucrurile materiale. Atunci cand vindecati acest centru, toate sentimentele de lipsa si saracie dispar. (In prima si a doua chakra se afla multe dintre povestile vietilor voastre anterioare.)

2. Chakra sacrala – SVADHISTHANA ( culoarea portocaliu ) se gaseste la patru degete distanta sub ombilic. Ea activeaza glandele suprarenale si este sediul pasiunii, al sexualitatii si al constiintei primare de sine. Aici isi au domiciliul reactiile de lupta-sau-fugi (reactiile la stress), care antreneaza producerea de adrenalina, pentru a putea intampina pericolul, cu vigilenta si viteza marite. Cand pierderea sufletului se petrece la nivelul acestei chakre, reactia lupta-sau-fugi este permanent activata. Spre exemplu, timp de cincizeci de ani, inca de cand, copil fiind, fusese lovita de o masina in timp ce mergea pe bicicleta, clienta mea, Amy, simtise efectele excesului de adrenalina. Desi nu a fost ranita, isi aducea aminte cum a fost aruncata la pamant si cum masina s-a oprit brusc, in momentul cand ea se afla deja prinsa dedesubt. In consecinta, o parte din Amy a ramas „prinsa” sub acel automobil, ani de zile, cu frica de a se aventura afara, cu neputinta de a mai lupta sau fugi. Prin recuperarea sufletului, Amy si-a regasit partea pierduta care i-a aratat cum sa aiba din nou incredere ca lumea exterioara ei reprezinta un spatiu sigur si lipsit de pericole. Atunci cand vindecati chakra a doua, nu mai traiti cu frica si lumea inceteaza de a mai fi un loc amenintator.

3. Chakra plexului solar – MANIPURA ( culoare galben ) influenteaza felul in care va exprimati in exterior. Cand este sanatos, acest centru de energie va determina sa ramaneti fideli propriei voastre naturi. Dar cand pierderea sufletului se produce aici, sunteti predispusi la sentimente de tristete, de rusine – sau, invers, la exacerbarea ego-ului. Nu mai stiti cine sunteti cu adevarat. Cand vindecati pierderea sufletului in acest centru, familia si relatiile personale devin stabile si constiinta de sine devine clara si precis conturata. Aceasta chakra  este responsabila si cu  vitalizarea sistemului nervos simpatic, echilibrarea energiei vitale, coordonarea sentimentelor, autocontrolul.

4. Chakra inimii- ANAHATA ( culoare verde sau roz ) este localizata in mijlocul pieptului si reprezinta locul in care impartasiti si traiti iubirea. Cand pierderea sufletului se intampla aici, confundati iubirea adevarata cu atractia pasionala si puteti deveni obsedati de voi insiva. Dar cand acest centru este vindecat, sunteti capabili sa traiti sentimente de iubire dezinteresata si de iertare. Aceasta chakra guverneaza planurile superioare si cele inferioare ale fiintei, simtul timpului, capacitatea de a iubi liber (neconditionat), respectul de sine, iertarea, compasiunea, increderea, speranta.

Chakrele superioare

Toate chakrele inferioare sunt in legatura cu pamantul, cele superioare sunt in legatura cu cerul, fiind sustinute de chakrele Pamantului, precum ramurile inalte sunt sustinute de trunchiul copacului.

5. Chakra gatului- VISHUDDHA ( albastru deschis ) este localizata in scobitura de la baza gatului si este centrul vostru extrasenzorial, conferindu-va capacitatea de a comunica dincolo de cuvinte. Cand pierderea de suflet are loc aici, sunteti predispusi la tulburari de somn, la teama de a vorbi cu voce tare sau de a fi auziti, la dereglari de greutate si la incapacitatea de a va da seama cand oamenii nu sunt sinceri cu voi. Daca aveti rani la nivelul celei de-a cincea chakra, veti avea chiar si dificultati de a fi sinceri cu voi insiva, in mod consecvent. Cand vindecati aceasta chakra, puteti sa va asumati puterea personala, sa va descoperiti vocea interioara si sa comunicati in mod clar şi adevarat.

6. Chakra celui de-al treilea ochi – AJNA ( culoare indigo sau albastru inchis ) este localizata in mijlocul fruntii. Aici ajungeti la intelegerea faptului ca voi si Dumnezeu sunteti inseparabili – prin aceasta chakra sunteti capabili sa exprimati Divinul din voi – si, totodata, sa-L vedeti si in ceilalti. Cand pierderea sufletului are loc la nivelul acestui centru, deveniti exagerat de cerebrali si deconectati de propriile voastre sentimente. Dar cand il vindecati, sunteti in masura sa aveti experienta adevarului spiritual si sa nu va mai simtiti separati de Divin. Aceasta chakra este responsabila de eliberarea karmei, starea fizica de meditatie,  reprezentand legatura cu Sursa Universala de Energie si Constiinta Colectiva.

7. Chakra coroanei – SAHASRARA ( culoare violet ) se afla chiar in varful capului si functioneaza ca un portal catre Cer – la fel cum chakra radacina functioneaza ca un portal catre Pamant. Cand pierderea de suflet are loc la acest nivel, simtiti un ingrozitor sentiment de izolare, dar cand centrul este vindecat, puteti sa calatoriti energetic prin spatiu si timp, devenind una cu Cerul si cu Pamantul. (Numai dupa ce ne-am vindecat toate cele sapte chakre, vom putea sa ajutam pe un altul sa calatoreasca si sa-si recastige acea parte de suflet pe care a pierdut-o.). Aceasta chakra este responsabila de eliberarea karmei, starea fizica de meditatie,  reprezentand legatura cu Sursa Universala de Energie si Constiinta Colectiva.

Cele doua chakre aditionale

Daca in multe dintre traditiile orientale se presupune ca toate chakrele sunt continute in corpul nostru, shamanii spun ca mai exista inca doua chakre, care trec cu mult dincolo de partea noastra fizica.

8. Chakra sufletului pluteste deasupra capetelor noastre, ca un soare radiant – am vazut aceasta chakra ca un nimb in jurul lui Christos si ca o banda de lumina, de jur imprejurul lui Buddha. Sufletul isi intinde fire luminoase care ne conecteaza la rauri si paduri, la locul in care ne-am nascut si la locul in care traim acum. Aceste fire se extind mai departe, in toata istoria noastra personala si in destinul nostru. Shamanii au descoperit ca aceasta chakra este marele arhitect al corpului nostru fizic. Cand murim, cea de-a opta chakra se extinde intr-un glob luminos, care invaluie toate celelalte chakre. Dupa o perioada de ispasiri si purificare intre doua incarnari, ea construieste un alt corp – asa cum a facut de fiecare data, de-a lungul a mai multor existente.

Cea de-a opta chakra este cea care v-a ales parintii biologici si, totodata, casa si circumstantele in care v-ati nascut. La fel cum un tamplar construieste un scaun si, mai tarziu, il arde in focul din camin, fara sa simta vreo pierdere, pentru ca stie ca poate sa construiasca cu usurinta un altul, cea de-a opta chakra nu simte niciun fel de pierdere la moartea unui corp – pur si simplu, construieste un altul. Daca se intampla ca in aceasta chakra sa se pastreze inregistrarea unei pierderi de suflet, este ca si cum un defect de design e reprodus in fiecare „scaun” nou (adica, in fiecare corp). Aceasta va determina sa re-creati familii, evenimente si relatii similare cu cele din vietile voastre anterioare, in incercarea de a vindeca aceasta trauma.

9. Chakra spiritului isi are locul in afara campului luminos de energie, in centrul intregii creatii si face legatura cu infinitul. Aceasta este matricea intregului cosmos, reteaua luminoasa atotcuprinzatoare care transporta energia si informatia dintr-o parte a universului in alta. Shamanii sunt capabili sa simta si sa interactioneze cu aceasta retea si folosesc metoda calatoriei, ca „sa viseze lumea intru materializare”, participand in mod constient la evolutia vietii pe Pamant.

Concentrarea atentiei pe cea de-a noua chakra ne permite sa calatorim in trecut, ca sa vindecam traume de mult uitate – si in viitor, ca sa ne recuperam destinul. Amintiti-va ca nu avem acces la chakra sufletului si la chakra spiritului, pana cand nu am vindecat traumele si pierderile de suflet din primele sapte chakre. Abia atunci incetam sa ne mai identificam cu istoria trecutului nostru si ne identificam doar cu spiritul.

Sursa articol : Alberto Villodo – Sa recuperam trecutul si sa vindecam viitorul, prin recuperarea sufletului

Sharing is caring...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Comments

comments

sylvia

No Comments

Leave a Comment

eighteen − 3 =