Cele mai noi articole

21 de lectii de viata de la Anita Moorjani

21 de lectii de viata de la Anita Moorjani

Scrie pentru noi

Anita Moorjani reprezinta dovada vie ca minunile exista. Doctorii i-au dat doar cateva ore de trait atunci cand a ajuns in coma la spital in dimineata zilei de 2 februarie 2006. Nefiind capabila sa se miste sau sa reactioneze din pricina cancerului care ii macinase corpul in ultimii 4 ani, ea a reusit sa acceseze o alta dimensiune, unde a putut experimenta o profunda claritate si intelegere a vietii si a misiunii sale pe Pamant.

In perioada de coma profunda a fost pusa sa aleaga daca doreste sa se intoarca in aceasta viata sau nu. Ea a ales sa revina si sa traiasca, constientizand faptul ca „raiul” este o stare de a fi si nu un loc anume. La scurt timp dupa ce s-a trezit din coma, orice urma de cancer a disparut spre uimirea medicilor care nu au gasit o explicatie logica pentru acest fenomen. Intreaga poveste este documentata in cartea ei lansata in anul 2012 – „Am murit si m-am descoperit pe mine insami”.

Iata cele mai importante constientizari si lectii de viata pe care Anita le transmite lumii intregi dupa experienta ei de dincolo de moarte:

 1. Atragi lucrurile de care iti este frica.
 2. Daca suferi de o boala nu te impotrivi. Accepta ceea ce ti se intampla. Iubeste momentul prezent al vietii tale. Numai atunci cand alegi sa privesti problemele legate de sanatate cu dragoste si compasiune fata de tine insuti poti depasi frica.
 3. Uneori, sa stii cat mai putine informatii despre boala ta este pentru binele tau. Mai multa informatie nu inseamna neaparat mai multa putere (prea multe lucruri citite de pe internet pot adanci frica si simtomele).
 4. In timpul bolii, corpul tau iti transmite de fapt un mesaj. Incearca sa intelegi ce anume ai de rezolvat din punct de vedere sufletesc si emotional.
 5. Totul vine din interior.
 6.  Intreaba-te: „ce anume imi aduce bucurie?” Incearca sa petreci cat mai mult timp facand acele lucruri.
 7. Nu face o obsesie si nu lasa boala sa te defineasca.
 8. Iubeste-te neconditionat.
 9. Gandirea pozitiva te poate ajuta pana la un anumit punct. Intregul proces este mai ales despre cum sa fii tu insuti si sa te iubesti – indiferent de etapa vietii prin care treci.
 10. Nu te mai judeca.
 11. Manifesta expresivitate si autenticitate. Pune-ti intrebarea: „Imi dau voie sa traiesc si sa ma manifest asa cum sunt si cum simt eu de fapt?” „Sunt asa cum sunt astazi pentru ca doresc sa fiu acceptat de ceilalti sau sunt autentic?”
 12. Concentreaza-te pe adevarata ta esenta. Din acest spatiu se nasc miracolele. Este despre „a fi” nu „a face”.
 13. Singurele limite care exista sunt propriile tale convingeri.
 14. Cea mai buna cale de a iesi din starea de frica este sa faci ceva ce iti aduce bucurie. Fa ceva care-ti schimba starea de spirit complet – fie ca vorbim se muzica, arta sau a petrece timp in natura. Mediteaza pentru ca in acea stare profunda de pace interioara poti intalni o noua realitate interioara.
 15. Da-ti voie sa fii complet deschis. Fii constient de posibilitatile infinite care se afla in fata ta si accepta faptul ca orice se poate intampla.
 16. Asculta-ti sufletul si fa ceea ce-ti place. Avem tendinta de a face ceea ce credem ca trebuie si nu ceea ce simtim sa facem. Uitam sa ne dedicam lucrurilor care ne bucura sufletul.
 17. Esti propriul tau guru. Toate raspunsurile se afla in interiorul tau.
 18. Nimeni nu este mai bun sau mai putin bun decat tine. Suntem toti egali.
 19. Concentreaza-te mai mult asupra a ceea ce simti decat asupra a ceea ce gandesti. Alege-ti deciziile in fiecare zi bazandu-te pe ceea ce te face sa te simti bine si nu pe ce cred altii ca ar trebuie sa faci.
 20. Nu lasa frica sa-ti controleze viata.
 21. Fii constient de minunea creatiei manifestata prin tine!

 

Sharing is caring...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Comments

comments

sylvia

6Comments

Leave a Comment

8 + 1 =