Cele mai noi articole

Arderea karmei din 3 vieti anterioare

Arderea karmei din 3 vieti anterioare

Scrie pentru noi

Asezati-va comod, inchideti ochii şi aduceti-va mainile in pozitia de rugaciune,
in dreptul inimii.

Foarte incet, ridicati mainile pe linia centrului, pe langa frunte, cu palmele lipite strans, pana deasupra capului. Ridicati-le pana la a opta chakra si extindeti acest „soare” radiant, pentru a va invalui intregul
corp, aducand mainile pe lateral, ca un paun care isi rasfira penele. Ati deschis acum un spatiu sacru.

Coborati mainile si lasati-le sa se odihneasca in poala. Faceţi exerciţiul „micii morti”, care se realizeaza astfel: inspirati, in timp ce numarati pana la sapte, tineti-va respiratia, numarand pana la sapte, expirati pana la sapte si tineti-va iar respiratia, pana numarati la sapte.

Efectuati aceasta respiratie de zece ori. Simtindu-va complet relaxati si, continuand sa respirati adanc si lent, imaginati-va ca sunteti intr-un mic canion inalt in desert, inconjurat de pereti de roca rosie. Stati pe un bolovan langa un iaz putin adanc, cu apa atat de cristalina, incat puteti sa vedeti fundul nisipos. Langa voi sunt trei pietricele colorate: o piatra neagra, care va aduce cu sine viata in care ati suferit cel mai mult, o piatra rosie, care va va permite sa fiti martorii vietii in care ati avut cea mai mare cunoastere si putere, dar le-ati folosit gresit si o piatra galbena, care va dezvalui viata in care ati avut cea mai mare putere si intelepciune si le-ati utilizat pentru a va pune in serviciul celorlalti.

Luati piatra neagra in mana. Strangeti-o usor si apoi lasati-o sa cada in iaz. Observati-o cand loveste apa si creeaza valurele pe suprafata ei. Uitati-va la ele si invitati imaginile din acea viata sa apara. Sunteti barbat sau femeie? Ce culoare de piele aveti? Ce an este? Purtati pantofi, sandale, sau umblati in
picioarele goale? Pasiti pe iarba, sau pe pietre? Unde locuiti? Cine e familia voastra? Unde e familia voastra?

Permiteti-i acestei vieti sa se desfasoare inaintea voastra, observand-o, dar neamestecandu-va in niciuna dintre dramele ei. Petreceti cateva momente, vizitand acest Sine de demult. Respirati adanc şi permiteti-va sa retraiti ultimele cinci minute din acea viata care a fost a voastra – dar acum nu mai
este.

Vorbiti-i Sinelui vostru anterior şi ajutati-l sa moara in pace. Spuneti-i: „E in regula, dragostea mea. Totul este iertat. E timpul sa vii acasa. Respira adanc pentru ultima data si elibereaza-ti spiritul”.

Observati cum o expresie de pace si seninatate ajunge pe fata acelui Sine care atunci erati voi, pe masura ce isi da ultima suflare si isi elibereaza sufletul. Urmariti sfera luminoasa a sufletului vostru, in timp ce paraseste corpul acela, se ridica deasupra locului unde se afla si trece printr-un tunel intunecat, inapoi, spre Lumina lumii Spiritului, a lui Dumnezeu. Pe masura ce intrati in Lumina, simtiti cum sunteti intampinati acasa, de parintii vostri din Lumina.

Acum, observati cum aceste imagini se fragmenteaza si se dizolva din nou in nisipurile timpului de la fundul apei, pana cand suprafata este iar linistita si cristalina.

Respirati adanc si intindeti-va dupa piatra rosie, care va invoca viata in care ati avut cea mai mare cunoastere si putere, dar le-ati folosit gresit.

Strangeti-o in mana, lasati-o sa cada inapoi si observati-o, pe masurace loveste apa. Uitati-va in valurile pe care le face, in timp ce incep sa se formeze imaginile din viata voastra precedenta. Sunteti barbat sau femeie? Ce culoare are pielea voastra? Pasiti pe iarba, pe nisip, sau pe pietre de pavaj? Traiti intr-un sat, sau intr-un oras? Unde va este familia? Ce an este? Continuati-va observatia: Cum ati crescut? Care va erau calitatile si talentele? Cine v-a pregatit? Cum v-ati folosit cunoasterea? Cum ati abuzat de puterea
voastra? Ce sa intamplat cu cei pe care ii iubeati? Cum ati imbatranit? Cu cine v-ati casatorit? Cine au fost copiii vostri? Cum ati murit? Cine a fost alaturi de voi si v-a tinut mana, pe patul de moarte? Pe cine nu ati iertat? Cine nu v-a iertat pe voi?

Acum incercati sa retraiti ultimele cinci minute ale acelei vieti care a fost a voastra, dar nu mai este, vorbiti cu Sinele vostru anterior si ajutati-l sa moara in pace. Din nou, spuneti: „E in regula, dragostea mea, e bine. Totul este iertat, e timpul sa vii acasa. Respira pentru ultima data si elibereaza-ti spiritul.

Observati cum o expresie de pace şi seninatate se intipareste pe fata acelui Sine care a fost candva voi, in vreme ce isi da ultima suflare si isi elibereaza sufletul. Urmati sfera luminoasa a sufletului vostru, in timp ce paraseste corpul si se ridica deasupra locului in care sunteti si trece printr-un tunel intunecat, inapoi inspre Lumina lumii Spiritului, pentru a fi intampinat acasa, de parintii vostri din Lumina.

Apoi observati cum aceste imagini se frang si se dizolva inapoi in nisipurile timpului, la fundul apei, pana cand suprafata este din nou cristalina.

Inspirati adanc, apoi intindeti-va dupa piatra galbena, cea care va aduce cu ea viata in care ati avut cea mai mare intelepciune si putere, si le-ati folosit corect.

Observati cum piatra loveste apa, creand valuri pe suprafata ei si priviti la imaginile care incep sa se formeze. Sunteti barbat sau femeie? Ce culoare are pielea voastra? Purtati pantofi, sandale, sau umblati desculti? Unde traiti? Ce an este? Cum ati crescut? Care va erau calitătile? Cine v-a invătat si pregatit?
Pe cine ati servit? In ce mod v-ati pus in slujba altora? Pe cine ati iubit? Care erau talentele voastre? Cum ati imbatranit? Cum ati fost onorati? Cum ati murit? Cine a fost la capataiul vostru, cand ati murit?

Acum incercati sa retraiti ultimele cinci minute ale acelei vieti care a fost a voastra – dar nu mai este – vorbiti cu Sinele vostru anterior si ajutati-l sa moara in pace. Spuneti-i: „E in regula, dragostea mea. E bine. Totul este iertat. E timpul sa mergi acasa. Respira pentru ultima data si elibereaza-ti spiritul”.

Observati cum o expresie de pace si seninatate se asterne pe fata acelui Sine care a fost candva voi, pe masura ce isi elibereaza sufletul. Urmariti sfera luminoasa a sufletului vostru, in timp ce paraseste corpul, se ridica in ceruri si trece printr-un tunel intunecat, inapoi, in Lumina lumii Spiritului, a lui Dumnezeu, pentru a fi intampinat acasa, de parintii vostri din Lumina.

Acum observati cum aceste imagini se fragmenteaza si se dizolva inapoi in nisipurile timpului, pe fundul iazului, pana cand suprafata este din nou cristalina.

La final, incrucisati-va mainile pe piept si respirati adanc de trei ori. Reveniti in camera si reinstalati-va pe deplin in corpul vostru. Scuturati-va cu putere mainile si frectionati-le. Acum treceti palmele peste fata si deschideti ochii. Ridicati din nou bratele departate deasupra capului, apoi apropiati-le ca sa inchideti spatiul sacru şi sa aduceti a opta chakra la pozitia ei normala. Aduceti mainile inapoi, in postura de rugaciune.

Meditatie din cartea Cele patru introspectii – Alberto Villoldo

Puteti citi integral cartea in format pdf AICI.

Sharing is caring...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Comments

comments

sylvia

1Comment

Leave a Comment

sixteen − twelve =